Adatelemzés – A döntéshozatal jövője

Minden innovatív és előremutató vállalkozás adatvezérelt. Az információ hatalom, és az előnyökre való felhasználása kulcsfontosságú ahhoz, hogy sikeres legyen egy vállalat az üzleti környezetben. Az adatelemzés a döntéshozatal jövője, és ez a jövő itt és most van. Nézzük meg alaposan, hogy mi is ez.

Mi az adatelemzés?

Ez az a folyamat, amikor a nyers adatok áttekintése után megalapozott döntéseket hozunk. Ez a döntéshozatal tudományosabb megközelítése, mert bizonyítékokon alapul. Ezeket a bizonyítékokat megvizsgáljuk, hogy mintákat és válaszokat találjunk az adatokkal kapcsolatos kérdésekre. Ezt követően a jövőbeli trendek előrejelzésére használják.

Miért fontos a szervezetek számára?

Sok vállalkozás ma már adatvezérelt, mert ez segít megérteni a szervezetükön belüli problémákat. Ezen kívül sok más információt is kiemel, mint például:
• Fogyasztói trendek
• Fogyasztói magatartások
• Termék/szolgáltatás teljesítménye
• Vásárlói élmény
Ezeket az adatokat azután elemzik, és értékes betekintést nyernek műszerfalak és vizualizációk formájában. A vállalatok arra használják ezeket az eszközöket, hogy előrejelzések alapján jobb döntéseket hozzanak a jövőben.

Hogyan lehet az adatelemzést a szervezet részévé tenni?

Vállalkozásként, ha Ön is sikeres akar lenni, itt van néhány módszer, amellyel beépítheti az adatelemzést szervezetébe.

Értse meg célját

Az adatok cél nélküli felhasználása ugyanaz, mint vakon repülés. Ezért fontos megérteni, hogy az adatok milyen célok elérésében segíthetnek. Vállalkozása szinte minden területéről gyűjthet adatokat, majd felhasználhatja azokat a növekedéshez.
Hozzon létre üzleti célokat az adatok alapján, hogy sikeres legyen vállalkozása. Ez javítja a döntéshozatalt, és segít pontos előrejelzések készítésében.

Adatellenőrzések

Minden szervezetnek be kell építenie az elszámoltathatóságot a kultúrájába. Ez különösen igaz azokra a szervezetekre, amelyek globális szinten működnek.
Először is, az adatokat központosítani kell, hogy hatékonyan tárolhatók és kezelhetők legyenek. Másodszor, az adatok minőségét fenn kell tartani, mely adatauditokkal valósítható meg.

A fentiek garantálják, hogy a vállalat birtokában lévő adatok értékesek és elemezhető formátumúak legyenek. Ez segít abban, hogy jobb döntéseket hozzon, és megőrizze az adatok minőségét az egész szervezetben, még akkor is, ha az földrajzilag sokrétű vállalatról van szó.

Riportok és vizualizációk

Az adatok jobb megértéséhez értékes ismeretekké kell alakítania azokat. Ezt vizualizációkkal és műszerfalakkal lehet megtenni. Így ha valakinek kérdése van, egyszerűen hivatkozhat ezekre a megoldásokra. A vizualizációk az összes adatot olvashatóvá és hasznossá teszi a szervezetben bárki számára, akinek jogosultsága van hozzá. Ezenkívül rendkívül hozzáférhetővé teszi az adatokat, így mindig kéznél lesz, naprakészen.
Ezek az eszközök segítenek előrejelzések készítésében és az előrejelzési modellek javításában is. Fontos hogy egy rendszer akkor igazán jó, ha minőségi mutatókkal meg van támogatva, hogy adatai hasznosak legyenek, és a riportok segítsék a célok elérését.

A BigITCon megoldása

A BigITCon Kft. teljeskörű megoldásokat kínál az „áthatolhatatlan adatok” problémájának leküzdésére. Megszólaltatjuk, újragondoljuk és hasznosítjuk a vállalati adatvagyont, beleértve a valós idejű elemzést felhőmegoldásokkal. A legkorszerűbb adatvizualizáció, jelentések alapján jövőálló és hibabiztos, megbízható, nyomon követhető, használható eredményeket tudunk biztosítani.
Tudjuk kezelni az olyan összetett kihívásokat, mint például ugyanazon jelentések több nyelven történő biztosítása; a különböző hierarchia szintű felhasználók jogosultak hozzáférni a jogosultságaikhoz igazodó adatokhoz; a különböző országokból származó adatok mennyisége és sokfélesége; konzisztens, rugalmasan frissíthető adatpiac fejlesztése, stb. A fentieken túl a BigITCon az alábbi értéknövelt szolgáltatásokat tudja biztosítani: saját fejlesztésű ETL megoldás, kiadáskezelési módszertan, speciális Microsoft komponensek.

Összefoglaló

Az alacsony minőségű adatok semmit sem érnek. Ez az oka annak, hogy minden szervezetnek gondoskodnia kell arról, hogy a megfelelő módon közelítse meg az adatelemzés folyamatát, hogy vállalkozása továbbra is jobban teljesítsen.

Gyűjtsön adatokat, központosítsa, automatizálja és auditálja a siker és az innováció garantálása érdekében!